Slak van pannenkoek & een Mini Zoen
 Home    Traktaties    Slak van pannenkoek & een Mini Zoen

Wat heb je allemaal nodig?

  • Een pak pannenkoeken mix
  • Melk
  • Eieren
  • Mini Zoenen
  • Witte Fondant
  • Chocolade Rolls / Chocolade schaafsels
  • Decoratiestiften van Dr. Oetker.

Volg de volgende stappen.

Stap 1: Maak eerste de hoofdjes van de slakken. Voor de oogjes en de mond gebruik je witte Fondant en een decoratiestift om de pupillen te tekenen. Je kunt de oogjes bevestigen op de Mini Zoen door een decoratiestift als lijm te gebruiken. Voor de voelsprieten gebruik je Chocolade Rolls of Chocolade schaafsels het liefst zo dun mogelijk. Ook deze bevestig je met decoratiestift. Je kunt ook nog kiezen om lollystokjes door midden te knippen en daar streepjes op te tekenen. Bevestig deze met decoratiestift.

Stap 2:  Bak de pannenkoeken, niet te dun en niet te dik. Uit 1 pannenkoek haal je ongeveer 3-4 slakkenhuisjes. Het beste is om de pannenkoek te besmeren met een beetje aardbeienjam voordat je de pannenkoek oprolt. Zo blijft het huisje beter plakken. Laat de pannenkoeken wel afkoelen.

Stap 3: Plaats het hoofdje van het slakje op het uiteinde van het pannenkoekenrolletje met wederom behulp van de decoratiestift. Zet de slakjes even in de koelkast, zodat de chocolade weer hard kan worden.

Eet smakelijk!

Hoe maak je een slakje van een Mini Zoen & pannenkoeken?

Een erg leuke traktatie! Eigenlijk te leuk om op te eten. Leuk om te maken, wel veel werk maar door gebruik van de pannenkoek toch nog een beetje gezond.  Wil je weten hoe je ze maakt? Volg onderstaande stappen en het resultaat is geweldig!

ingredienten-slakkenpannenkoek
traktatie-slakkenpannenkoek-1
traktatie-slakkenpannenkoek-4
traktatie-slakkenpannenkoek-3
traktatie-slakkenpannenkoek